Piksi u utorak podnosi izveštaj sa Mundijala u Kataru

Fudbalski savez Srbije će u utorak spustiti zavesu na 2022. godinu. Ali, za razliku od prethodnog decembra, u kojem je sve pucalo od slavlja, konfeta, euforije posle sjajnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ovog puta će se sve završiti u tišini.

Za utorak je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS-a, a jedna od tačaka dnevnog reda biće izveštaj Dragana Stojkovića, selektora reprezentacije, sa Mundijala u Kataru. Selektor Orlova će ponuditi objašnjenje šta se dogodilo na prvenstvu sveta, zašto Srbija nije odigrala u skladu sa očekivanjima, nego je takmičenje završila u prvom krugu, bez ijedne pobede.

Kada je prvenstvo završeno i napravljena tabela, Srbija je zauzela 29. mesto, što je daleko od onog čemu su se svi nadali i što su očekivali. Posledično, Orlovi su doživeli i veliki pad na FIFA rang listi.

Još jedna tačka dnevnog reda biće o dodeli javnih priznanja, odnosno, o dodeli Zlatne lopte za najboljeg trenera, fudbalera i fudbalerke za 2022. godinu.

I ovo priznanje je prošle godine dodeljeno uz veliku pompu, dok ovog puta neće biti ni uručeno u tekućoj godini. Štaviše, kako se može čuti, pre februara, dok se ne konstituišu novi organi Saveza, nikakvih ceremonija neće biti. Prošle godine laureati su bili Dragan Stojković, Dušan Tadić i Jelena Čanković. Ovog puta kao favoriti se pominju ponovo Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović, mada podršku ima i Filip Kostić, koji je osvojio Ligu Evrope sa Ajntrahtom, potom napravio transfer karijere prelaskom u Juventus, a imao je, do Mundijala, zapažene nastupe i za Orlove.

Raspravljaće na Izvršnom odboru i o kadrovskim pitanjima, gde bi mogao da bude preispitan rad i ostalih selektora, a teme će biti i raspodela UEFA sredstava solidarnosti za klubove Mozzart Bet Superlige, kao i Superlige za žene. Uz to, diskutovaće se i o dodeli novčanih sredstava teritorijalnim savezima.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!