Ko će zameniti Sivića na klupi Orlića?

Za sada je pet kandidata za ovu važnu funkciju, a među najozbiljnijim spominju se Okuka, Petrović, Stanojević, Milinković i Petrić

Mlada fudbalska reprezentacije Srbije plasirala se na završni turnir šampionata Evrope koji će se ove godine održati u Poljsjkoj.

Uspeh je ostvaren prošle godine u novembru, i to posle baraž mečeva protiv reprezentacije Norveške. Koju nedelju kasnije, selektor Tomislav Sivić, iznenada je podneo ostavku. Od tada, naša mlada reprezentacija je bez glavnog kormilara.

Međutim, već ovih dana, i ta dilema mogla bi biti rešena, s obzirom da sredinom godine ovu selekciju očekuje veliki i važan ispit u Poljskoj.

U ovdašnjoj fudbalskoj javnosti uveliko se govori o Sivićevom nasledniku. Međutim, konačnu reč imaće struka, odnosno sportski sektor Fudbalskog saveza Srbije. Nije tajna da je sa jednom grupom kandidata FSS već obavio razgovore, ali, kako saznajemo prvi čovek naše fudbalske organizacije smatra da to mora da bude iskusan stručnjak, neko ko veoma dobro poznaje mentalitet naših igrača.

Ipak, za najozbiljnije kandidate spominju se Dragomir Okuka, nekadašnji selektor mlade reprezentacije, kao nekadašnji prvi stručnjak ponjskih fudbalskih velikana Legije iz Varšave i Visle iz Krakova, kao i dugogodišnji trener u Kini. S obzirom da se prvenstvo održava u Poljskoj, gde je Okuka ostvario najveće sportske rezultate, nije isključenja mogućnost da se upravo ovom proverenom stručnjaku dodeli dirigenska palica da vodi našu mladu reprezentaciju.

Vladimir Petrović Pižon, jedna od pet Zvezdinih zvezda, trenutno je angažovak u Savezu kao savetnik. Petrović je bio i selektor našeg najjačeg tima, radio je i u Kini, u veoma je dobrim odnosima sa sadašnjim rukovodstvom FSS. Ima harizmu, dobru energiju, stručnost, i kako nam je nedavno rekao još uvek ima želju da radi, a ne da savetuje…

Aleksandar Stanojević je vodio Partizan, bio je i selektor naše omladinske reprezentacije. Na međunarodnoj sceni radio je u Kini, Izraelu. Mnogi naši stručnjaci kažu da spada u red najtalentovanijih fudbalskih stručnjaka sa ovih prostora i ne krije da mu je jedan od trenerskih idola Antonio Konte, sadašnji trener Čelzija. Nedavno je završio trenersku epizodu u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, slobodan je…

Zoran Milinković je trenersku karijeru počeo u Obiliću pre dvanaest godina. Radio je u mnogim našim domaćim klubovima a poseban pečat ostavio je u Vojvodini i Partizanu. Poslednji trenerski angažman imao je na Kipru u ekipi Anortozisa.

Među ozbiljnim kandidatima za upražnjeno mesto selektora mlade reprezentacije ubraja se i Gordan Petrić, nekadašnji fudbaler Partizana i Glazgov Rendžersa. Petrić je trernersku karijeru započeo pre samo četiri godine u Bežaniji, što bi mogao da bude njegov najveći hendikep. Od begradskih klubova radio je još u Zemunu, Sinđeliću i donedavno Čukaričkom. Jedno vreme bio je i asisten u reprezentaciji Srbije. Praktično, Petrić je od prvog dana među najozbiljnijim kandidatima za mesto selektora mlade…

Ugovor do kraja juna!

Fudbalski savez Srbije će kandidatu za mesto selektora mlade reprezentacije ponuditi ugovor samo do kraja juna, kada se zapravo i završava prvenstvo u Poskoj. Naravno, u slučaju dobrog rezultata FSS je spreman da produži ugovor budućem selektoru, jer već u septembru počinju kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će se 2019. godine održati u Italiji.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!