Karadžić: Selektor stiže pre izbora

Predsednik FSS Tomislav Karadžić kaže da ga ne interesuju dežurni kritičari i kaže da odlazak u Meksiko i Honduras „nije bio promašaj ni u jednom smislu osim u rezultatskom“

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji nije putovao s reprezentacijom u Meksiko i u Honduras, kaže da Savez sada kritikuju svi redom:

-I oni pričaju o moralu, a svaki član ove reprezentacije i ovog stručnog štaba, od njih je sigurno pošteniji. Moramo da budemo realni, jer ni Meksiko, ni Honduras nisuza potcenjivanje. Igrali su i na SP.

Pitali smo Karadžića kad će biti izabran selektor i hoće li to biti Siniša Mihajlović, Lotar Mateus ili Ljubiša Tumbaković?

– Nismo razgovarali ni s jednim trenerom. Zaključak je bio da se selektor bira posle izbora novog rukovodstva FSS jer bi bilo nekorektno da eventualno novo rukovodstvo nasledi selektora kojeg možda nije htelo. Ali, sada posle Meksika i Hondurasa, moguće je da će selektor biti izabran i pre izbora.

Mateus je javno rekao da bi prihvatio razgovor sa vama?

– Ne bira se tako selektor. I ne bih da pričam o imenima…

Mnogi kritikuju FSS zbog zakazivanja ove turneje?

– Dežurni kritičari nas uopšte ne interesuju. Mi o bilo kakvoj turneji nismo razmišljali dok nismo poraženi od Slovenije. Verovali smo da ćemo igrati baraž, a kad smo izgubili u Mariboru, morali smo da nađemo rivala, jednog ili dva, u najkraćem mogućem roku. Zar bilo ko misli da svi na svetu čekaju poziv iz Srbije da bi nas ugostili? Ako neko misli da smo mogli da igramo sa Nemačkom ili Španijom, onda taj…

Fudbaleri su premoreni putovanjem stigli na mečevesa Meksikom i Hondurasom…

– Protiv nekoga smo morali da igramo… Zar je trebalo da čekamo početak sledećih kvalifikacija bez prijateljske utakmice? Kritikuju nas i što smo za malo para izložili tolikom opterećenju i opasnostima igrače! Moramo da imamo prihode da bi funkcionisao naš fudbal koji ne čini samo A reprezentacija. Tri naše mlade selekcije izborile su igranje na EP i treba pokriti i njihove troškove. Prihod sa prijateljskih utakmica za nas u ovom trenutku nije zanemarljiv i mnogo je veći nego što ostali savezi, mislim na sportske u Srbiji, uspevaju da obezbede.

Dakle, tvrdite da igranje u Meksiku i Hondurasu nije bilo promašaj?

– Sigurno nije bilo promašaj ni u jednom osim u rezultatskom smislu. I mogu da kažem da ćemo u februaru imati sličnu turneju. FSS novac niko ne daje, nemamo te privilegije koje imaju neki drugi savezi i sportovi, moramo sami da ga stvorimo…

Hoće li na tu februarsku turneju reprezentaciju voditi Radovan Ćurčić ili novi selektor?

– To u ovom trenutku ne mogu da kažem. Imali smo jednu ideju… Sad se postavlja pitanje – šta ćemo ako se novo rukovodstvo konstituiše tek krajem jula, avgusta – šta će novi selektor moći da uradi u tako kratkom periodu. Sa te strane gledišta – bolje je da se izabere ranije. Ali, 30. novembra održaće se sednica IO FSS, razgovaraće se o neuspesima reprezentacije… Druga tačka biće odluka o početku izbora. Poslednje nedelje u janurau, ili prve u februaru održaće se Skupština i tada će biti zakazani izbori. Što se selektora tiče, pratićemo razmišljanje struke i organa.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!