In Memoriam: Miljan Miljanić (1930-2012)

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, selektor naše reprezentacije, a pre toga fudbaler i trener Crvene zvezde, Miljan Miljanić preminuo je u 82. godini

Miljan Miljanić rođen je 4. maja 1930. u Bitolju, a tokom svoje karijere trenirao je Crvenu zvezdu, Real Madrid, Valensiju i Jugoslovensku reprezentaciju u dva navrata, na dva svetska prvenstva, u Nemačkoj 1974. godine, i 1982. u Španiji.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio deset titula, dok je sa Realom osvojio duplu krunu, špansko prvenstvo i kup, u sezoni 1974/1975. i tako postao prvi stranac u Španiji kome je to pošlo za rukom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1974. godine je zauzeo 8. mesto, dok je 1982. godine Jugoslavija ispala odmah nakon utakmica po grupama.

Ostao je upamćen kao fenomenalni teoretičar i kao predsednik FSJ, mesto koje je zauzimao punih dvadeset godina, pre nego što se penzionisao 2001. godine.

Odlikovan je ordenom za hrabrost, ordenom Nemanje drugog reda, kao i ordenom FIFA za zasluge.

Komemoracija povodom smrti legendarnog trenera Crvene zvezde i selektora reprezentacije Jugoslavije biće održana u utorak 17. januara od 12 sati u Skupštini Beograda.

Sahrana je istog dana od 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Knjiga žalosti povodom smrti Miljanića biće otvorena u ponedeljak od 10 sati u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, Terazije 35.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!