Andrija Živković obara 30 godina star Mrkelin rekord!

Ukoliko mu Mihajlović pruži šansu na terenu, Andrija Živković će Mrkelin rekord oboriti za 37 dana.

Rekord star više od tri decenije biće oboren! Najmlađi fudbaler koji je debitovao u dresu naše reprezentacije je Mitar Mrkela, koji je za nekadašnju SFRJ po prvi put nastupio sa 17 godina i 130 dana, a to ostvarenje nadmašiće mlada nada Partizana, Andrija Živković, kog će Siniša Mihajlović uvrstiti u tim za prijateljski meč sa Japanom, koji se igra 11. oktobra u Novom Sadu.

Mrkela je davnog 17. novembra 1982. zaigrao za “plave” u Sofiji, protiv Bugarske, i taj rekord “17-130” do sada je bio nedostižan za mnoge talentovane fudbalere koje smo imali.

Najbliži obaranju bili su Danijel Aleksić koji je protiv Poljske debitovao sa 17 godina 8 meseci i 14 dana, golman Predrag Rajković koji je protiv Kolumbije stao na gol sa 17 godina i 287 dana, zatim Lazar Marković, koji je protiv Jermenije zaigrao dva dana pred punoletstvo (sa 17 godina i 363 dana) ispred Dragana Džajića (18-013), Vladimira “Pižona” Petrovića (18-087) i Darka Lazovića (18-122).

Sve njih bi na “Karađorđu” mogao da pretekne Živković, koji će tog 11. oktobra biti star 17 godina i 93 dana, čime bi, ako mu Mihajlović pruži šansu na terenu, Mrkelin rekord oboriti za 37 dana.

Siniša Mihajlović je potvrdio za Blicsport.rs da će Andriju Živkovića pozvati za meč na kome će se od reprezentativne karijere rekordnim 103. nastupom oprostiti Dejan Stanković.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!