Trojica članova Stručnog odbora podneli ostavke?!

Nezadovoljni načinom na koji je Aleksandar Janković promovisan u selektora mlade reprezentacije trojica članova Stručnog odbora podneli su ostavke.

Dejan Đurđević, šef stručnog štaba OFK Beograda, nije došao na okupljanje u Stručnog odbora prostorijama FSS.

– Smatram sebe ozbiljnim čovekom, koji ima svakodnevni lični i profesionalni plan rada. Zato mi je neverovatno da me neko u 19 časova telefonom poziva na jutarnji sastanak, a da mi ne kaže temu razgovora. Tako ne mogu i neću da radim. Podnosim ostavku na mesto člana Stručnog odbora jer se ne slažem načinom na koje radi ovo telo – rekao je Đurđević.

Trener OFK Beograda do juče popodne bio je prvi kandidat za selektora mlade reprezentacije, ali je trku u poslednji čas izgubio od Aleksandra Jankovića.

– Jankoviću želim puno dobrih rezultata na klupi mlade reprezentacije. To je u interesu srpskog fudbala. Janković je izbor FSS i želim mu puno sreće u radu.

Đurđević ne prihvata priču o ličnoj kandidaturi za selektora Orlića, već se okreće radu Stručnog odbora.

– Članstvu sam prihvatio misleći da ćemo raditi ozbiljan posao na profesionalan način. Ovakav rad nema smisla – rekao je Dejan Đurđević.

Milinković: Ovako neću da radim!

Zoran Milinković, šef stručnog štaba Vojvodine, nije prisustvovao sednici Stručnog odbora FSS.

Dok je sednica Stručnog odbora još trajala, trener Novosađana obrazložio je svoje odsustvo.

– Podneo sam ostavku na mesto člana Stručnog odbora jer se ne slažem sa načinom rada!

Milinković kaže da nije hteo da dozvoli da bude stavljen pred „svršen čin“.

– U ponedeljak uveče telefonom sam pozvan da ujutro dođem na sastanak Stručnog odbora, jer bi Aleksandar Janković trebalo da bude postavljen za selektora mlade reprezentacije. To je za mene apsurdno! Takav način rada ne prihvatam i zato više nisam član Stručnog odbora – rekao je Milinković.

Trbojević: Čemu žurba?

Dušan Trbojević zbog zauzetosti nije prisustvovao sednici Stručnog odbora, a za imenovanje Aleksandra Jankovića za selektora Orlića saznao je, kako kaže, iz štampe.

– Poziv za sednicu dobio sam kasno i bilo je neizvodljivo da prisustvujem. Imao sam obavezu da prisustvujem selektivnoj utakmici 1999. godišta. Sednici nisam prisustvovao, ali sam zapanjen kako se radi. Čemu tolika žurba?

Da li ste podneli ostavku na članstvo u Stručnom odboru?

– Više nisam član Stručnog odbora. Podneo sam ostavku. Očigledno da mišljenje Stručnog odbora nije potrebno.  Ovakvim radom je povređena i procedura. Imali smo dovoljno vremena da se sve uradi onako kako smo se ranije i dogovarali. Ovakva žurba me je iznenadila. Zar nije bilo mnogo bolje da su ustanovljeni kriterijumi za izbor svih selektora, objavljen javni konkurs, pa da miru izaberemo najbolje. Na prethodnoj sednici predložio sam da selektor bude Dejan Đurđević, koji je već radio sa tim momcima i sa njima osvojio peto mesto u Evropi. Neko nije očigledno imao strpljenja, a ako je već tako onda ni ja onda nemam šta da tražim u Stručnom odboru – zaključio je Trbojević.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!