Mirković: Zbog čega Vidić ne bi bio predsednik FSS?

Zoran Bata Mirković, bivši fudbaler i trener Partizana, izneo je svoje mišljenje o izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

Oni su na programu 14. marta, a kandidati su Nemanja Vidić i Dragan Džajić.

“Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima. Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brobrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga”, rekao je Mirković za “Sportski žurnal” i dodao:

“Stekao sam stekao utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?”.

Mirković se dotakao i stanja u Savezu.

“Bio sam akter svih stvari unazad 10 godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva “burgijanja i silovanja” sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi”, istakao je Mirković.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!