Matić: Neka selektor uputi poziv, dolazim peške!

Nemanja Matić kaže da su njegove izjave pogrešno protumačene i spreman je da se odazove na poziv, Srbija mu je svetinja. Želeo da pozove Mihajlovića, ali nije bio trenutak posle poraza. Ne veruje u Gutmanovo prokletstvo, hoće da igra za Benfiku još sezonu…

 Ponude se ređaju, Nemanja Matić ostaje miran, ne pita se puno, ako neko plati klauzulu od 50 miliona evra. Mogao bi da postane najskuplji balkanski igrač u istoriji. Ipak, Srbe više zanima kada će se vratiti u reprezentaciju.

– “Meni je dres nacionalnog tima svetinja. Ukoliko poziv selektora stigne na adresu Benfike, ja bih peške krenuo iz Lisabona ka Beogradu. To je pitanje časti” – ne ostavlja ni najmanju dilemu Nemanja.

Mihajlović Vas ne zove od trenutka kada ste rekli da nećete da igrate dok je on na klupi reprezentacije?

– “Ja nikada nisam tako nešto izjavio. To nema veze sa istinom. Kada sam video da nisam u prvom planu selektora, zamolio sam da mi se izađe u susret da bih mogao da se nametnem treneru Benfike Žoržu Žezusu. Bio je to veoma bitan period za mene, Havi Garsija je otišao u Mančester Siti i otvorila mi se mogućnost da postanem prva opcija na poziciji zadnjeg veznog. Iskoristio sam ukazanu šansu i videli ste i sami kako sam odigrao celu sezonu i kakav sada imam status u klubu”

Da li ste zamolili Mihajlovića lično, ili ste to učinili preko ljudi iz Saveza?

– “Ne, čuo sam se sa ljudima iz Saveza.Mihajlovića sam hteo da zovem posle utakmice protiv Belgije, ali mi je bilo nezgodno zbog poraza. Odlučio sam da sačekam meč u Skoplju, pa da onda razgovaram sa selektorom. Na žalost, doživeli smo neuspeh i protiv Makedonije i nije bilo prikladno da u tom trenutku pričam o svom statusu. Svi bi rekli, eto sad se javio kada smo izgubili, gde je bio do sada”

Da li planirate da sada pozovete Mihajlovića, jer koliko javnost shvata, to je jedini kamen spoticanja. Selektor je nekoliko puta istakao da treba samo da ga okrenete telefonom, kažete da ste se predomislili i bićete opet na spisku kandidata.

– “Samo neka selektor stavi moje ime na spisak i biće mi čast da ponovo nacionalni dres. Ukoliko razočaram na terenu, može  zauvek da me precrta. Ali, koliko čujem, još jednom izjavio da mu se ne uklapam u viziju igre koju on forsira. Njegovo je da kaže šta misli, moje je da se ne složim sa njegovim stavom. I ne slažem se da za mene nema mesta u reprezentaciji”

Kada je reč o klupskim planovima, mediji Vas sele iz Benfike u Čelsi?

– “Iskreno, voleo bih da ostanem u Lisabonu još jednu sezonu. Svakako da imponuje želja jednog Žozea Murinja da me vrati u London, tu je i motiv da dokažem da ipak mogu da igram Premijer ligu. Ali, nisam još rekao ono što imam u Lisabonu. Valjda ćemo naredne sezone imati više sreće u mečevima koji donose trofej. Uostalom i finale Lige šampiona se igra na našem La Lušu. Zašto ne bismo baš na domaćem terenu prekinuli to prokletstvo koje nas prati već pola veka”

Veruješ li u – “Gutmanovo prokletstvo”?

– “Ne verujem. Često komentarišem to sa saigračima i svi se slažemo da ne postoje nikakve čini. Sami smo krivi za ono što nam se dogodilo ove sezone na sva tri fronta. Pa nije Bela Gutman dozvolio Ivanoviću da postigne gol u 93. minutu ili igračima Gimaraeša da nam preokrenu vođstvo u finalu kupa Portugala. Ne, krivica je samo naša jer nismo bili koncentrisani u najvažnijim momentima”

Da li si upoznao Euzebija i da li si se uverio koliko je Benfika veliki klub?

– “Naravno, Euzebio je ubedljivo najveća legenda Orlova. Bilo mi je zadovoljstvo da ga upoznam izbliza i da razgovaram sa njim. Dosta je povučen, ne voli da se eksponira. Ipak, kad god ima priliku, podeli nam neki koristan savet i ulije nam dodatno samopouzdanje. I pre nego što sam kročio na La Luš, znao sam da je Benfika klasičan fudbalski gigant. Zidovi našeg trening centra prepuni su fotografija iz najslavnijeg perioda lisabonskog kluba. Ono što je meni posebno drago jeste priusustvo našeg Zorana Filipovića na većini tih slika” , rekao je na kraju Nemanja Matić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!