Ivanović: Umislili da smo velike zvezde

Kapiten reprezentacije Srbije je ocenio da ekipa ima problema sa mentalitetom.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je reprezentacija “užasno odigrala” protiv Danske i ocenio da igrači očigledno ne znaju šta znači reprezentacija.

– “Ovo je izuzetno težak poraz na nas, veoma teška utakmica. Ekipa očigledno nije svesna koliko je važno igrati za reprezentaciju, koliko to svima treba da znači”, rekao je Ivanović.

Srbija je u utakmici odigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

– “Od početka do kraja utakmice Danska je bila bolja, kontrolisali su ritam u potpunosti, jednostavno nismo ništa uradili da bismo dobili ovu utakmicu. Nismo imali nikakav odgovor, užasno smo loše taktički odigrali”, kazao je Ivanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je ocenio da ekipa ima problema sa mentalitetom.

“Mislim da mi kao ekipa, reprezentacija, imamo ogroman problem sa mentalitetom, jer već godinama ne uspevamo da napravimo neki rezultat. Ovo nije samo sada, ovo već traje već duži period. Mnogo loše pristupamo utakmicama, jer mislimo da smo uvek bolji od drugih, a to nikako nije dobro”, rekao je Ivanović.

On je kao primer naveo mlađe selekcije Srbije koje, prema njegovom mišljenju, u utakmice ulaze kao autsajderi i onda žele da se dokažu i pobede.

“A mi mislimo da smo velike zvezde i uvek mislimo da smo bolji od drugih, pa nas sve to na kraju košta rezultata. Ukoliko želimo da u budućnosti imamo neke rezultate, to moramo da promenimo. Ovako više ne može”, kazao je on.

Fudbaleri Srbije su iz svlačionica posle meča izašli posle jednog sata, a Ivanović je naveo da nije bilo nikakvog sastanka već da je ekipa samo sedela u svlačioni, da su se “gledali bez mnogo reči”.

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.

“Rezultat posle tri meča nam nikako ne daje pravo da mislimo o tome (o plasmanu na Evropsko prvenstvo). Moramo mnogo da napredujemo, očekuju nas dva teška gostovanja”, rekao je Ivanović.

Srbija će u narednom kolu Grupe I marta gostovati u Portugalu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!