Zoran Đorđević: Pod mojim vođstvom, bićemo prvaci sveta! (VIDEO)
Izvor:

Mondo.rs

Srpski fudbalski trener Zoran Đorđević, koji je tokom karijere trenirao klubove u 14 zemalja i vodio četiri reprezentacije, hoće da bude selektor Srbije! „Ja ću sa Srbijom da budem prvak sveta“, poručuje.

Zoran Đorđević, trener o kojem je britanski Bi-Bi-Si (BBC) snimio dokumentarni film o njegovom radu u Africi pod nazivom „Trener Zoran i njegovi afrički Tigrovi“, poslao je kandidaturu na mesto selektora Srbije.

Đorđević, koji je rođen u selu Veliki Jovanovac kod Pirota, čak tri puta do sada je podnosio kandidaturu za isti posao, ali je svaki put odbijen.

U najnovijoj kandidaturi, koju je uputio FSS-u, 65-godišnji Đorđević je naveo da želi da srpska fudbalska reprezentacija ima „kvalitetnog trenera, koji će ispuniti očekivanja svih građana Srbije i na Mundijalu u Rusiji ostvari najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, a to je osvajanje titule svetskog šampiona!“.

– „Ja nudim svo moje teoretsko i praktično znanje i iskustvo fudbalskog trenera sticano u pet reprezentacija i u klubovima u 14 zemalja“, dodao je Đorđević.

Od srpskih klubova vodio je Radnički iz Pirota, Trudbenik iz Beograda i Timok iz Zaječara, a radio je i u Indiji, Kuvajtu, Bangladešu, Iranu, Emiratima, Filipinima, Jemenu, Siriji, Kataru, Južnom Sudanu…

Odbor za hitna pitanja FSS trebalo bi u petak da se sastane i odluči o novom selektoru, nakon razlaza sa Slavoljubom Muslinom. Najveći kandidat da vodi „orlove“ na Mundijalu u Rusiji je Mladen Krstajić, Muslinov pomoćnik, koji sada ima prefiks „vršilac dužnosti“.

On je izrazio očekivanje da izbor selektora srpske fudbalske reprezentacije bude obavljen „na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način“, uz poštovanje svih kriterijuma.

– „Mnogo puta do sada selektor je biran na nepravedan, netransparentan način, pod velom tajne i isključivo iz ličnih interesa. Stoga vam se opet obraćam da se… greške iz prošlosti ne ponove“, napisao je Đorđević.

Ostavite odgovor