Srbija u martu protiv Nigerije u Londonu
Izvor:

SOS Kanal, Mondo

Fudbalska reprezentacija Srbije u martovskom terminu rezervisanom za prijateljske utakmice odigraće mečeve sa dve afričke reprezentacije.

Nakon što je objavljeno da će Srbija u okviru martovskog termina rezervisanog za prijateljske utakmice odigrati meč sa Marokom, kolumnista portala MONDO i autor emisije Total Soccer na SOS kanalu Nebojša Petrović saznaje da će drugi rival biti Nigerija.

„Orlovi“ će tako igrati sa afričkim „orlovima“ (isti nadimak imaju obe reprezentacije), a duel će, interesantno, biti odigran u Londonu.

Za sada nije poznat tačan termin odigravanja utakmice, a podsetimo sa „lavovima sa Atlasa“, što je nadimak Marokanaca, igraćemo u Beogradu.

Srbija ima pozitivan skor protiv obe reprezentacije: Nigeriju smo pobedili u jedinom dosadašnjem duelu pred Svetsko prvenstvo 1998. godine (3:0), dok smo prethodna sva tri duela protiv Maroka dobili, s tim da se poslednji igrao još davne 1964. godine.

Obe zemlje će učestvovati na predstojećem SP, Nigerijci su u grupi sa Hrvatima, Islandom i Argentinom, dok Maroko za rivale ima Španiju, Portugal i Iran.

Do početka Mundijala u Rusiju, koji startuje sredinom juna, Srbija će odigrati još dve do tri utakmice kako bi se spremila za mečeve sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

Ostavite odgovor