Mitrović: Odlučio sam se za Fulam zbog Jokanovića

Mitrović dobro zna šta znači igrati u Čempionšipu s obzirom na to da je prošle godine nastupao za Njukasl sa kojim je uspeo da izbori plasman u Premijer ligu.

Aleksandar Mitrović je u juče, samo par minuta pre isteka prelaznog roka, došao na pozajmicu u Fulam iz Nukasla.

„Odradio sam prvi trening sa novim saigračima i utisci su sjajni“, počeo je priču srpski fudbaler za klupski sajt i objasnio zašto je pored interesovanja nekoliko klubova izabrao Fulam.

„Iza mene je dug i stresan dan. Postojalo je više interesovanja, ali sam se odlučio na Fulam zbog menadžera Slaviše Jokanovića i stila igre koji forsira. Fulam ima sjajan, tim koji čine najbolji mladi igrači iz Čempionšipa“.

Novinare je zanimalo kakav status ima Jokanović u svojoj rodnoj zemlji.

„Slaviša Jokanović je veliko fudbalsko ime u Srbiji. Ljudi su ga poštovali kao odličnog fudbalera, a i sada kao trenera. Razgovarao sam njim juče i ostavio je sjajan utisak“.

U Engleskoj posebno cene fudbalere koji su reprezentativci neke zemlje, a Mitrović je jedan od njih.

„Srbija se posle dužeg vremena plasirala na neko veliko takmičenje i iskreno jedva čekam Svetsko prvenstvo u Rusiji. Vratili smo našu reprezentaciju tamo gde joj je mesto, među najboljima na svetu, i neizmerno smo srećni zbog toga. Nadam se velikoj minutaži u klubu kako bih do juna bio u formi za ono što me čeka sa nacionalnim timom“.

Mitrović dobro zna šta znači igrati u Čempionšipu s obzirom na to da je prošle godine nastupao za Njukasl sa kojim je uspeo da izbori plasman u Premijer ligu.

„Čempionšip je možda fizički i zahtevniji od Premijer lige. Znam da Fulam želi da se vrati u elitu jer mu je tamo i mesto, s obzirom na to da je klub bogate tradicije i istorije. Na nama je da učinimo sve što je u našoj moći da taj cilj i ostvarimo“, zaključio je Mitrović.

Ostavite odgovor