Ivanović: Orlovi na novom početku

– „Imamo ideju šta bi trebalo da uradimo do septembra i početka kvalifikacija za SP 2014.“

Posle kraha u kvalifikacijama za EURO 2012, najavljenog povlačenja Vidića i Stankovića, „orlovi“ se nalaze na novom početku, pa će mlađima mnogo značiti saveti iskusnih i prekaljenih internacionalaca, poput Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova.

– „U reprezentaciji je uvek bilo igrača od kojih se očekuje da ponesu veću odgovornost, pre svega zbog godina i igračkog iskustva. Ipak, niko ovde nije važniji od ostalih, nego se svi trudimo da doprinesemo atmosferi iz koje će proisteći dobri rezultati“, rekao je Ivanović, koji će na Kipru poneti kapitensku traku.

– „Imamo ideju šta bi trebalo da uradimo do septembra i početka kvalifikacija za SP 2014. Zato je svaki minut prijateljskih utakmica veoma važan, jer bi trebalo da nam da neke bitne odgovore“, dodao je defanzivac Čelsija.

Kolarov se nadovezao na njegove reči, konstatacijom da će rado preneti mlađima svoje iskustvo.

„Srećan sam što je sa nama nekoliko igrača iz mlade reprezentacije. Da gledaju, uče, prođu proces, kao što smo prolazili Bane i ja svojevremeno. Mi smo imali dobre uzore i sada smo obavezni da to prenesemo na mlađe“.

Kolarov je svestan koliko su bila loša izdanja na pomenutim mečevima u Srednjoj Americi. Zato smatra da ova ekipa ima obavezu i prema Radovanu Ćurčiću.

-„U ovoj akciji moramo igrom i ponašanjem da se odužimo selektoru za odnos koji je pokazao prema nama otkako predvodi reprezentaciju“.

Da li će „orlovi“ ispuniti obećanje, ili će i ovog puta biti raskoraka između reči i dela, videćemo u naredna dva dana.

RTS obezbedio je direktne prenose oba meča.