Nalazite se ovde: Početna

Kvalifikacije za SP: Na startu sa Škotskom

E-mail Print PDF

Kvalifikacije za Mundijal u Brazilu, Srbija počinje utakmicom sa Škotskom 7. septembra 2012. godine. Mečevi sa Hrvatskom 2013. godine.

Neuspeh srpske fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je za nama. Kako su "orlovi" igrali i šta se sve dešavalo posle Mundijala u Južnoj Africi, objektivno, nisu ni zaslužili da budu u Poljskoj i Ukrajini.

Ali, od naredne godine je nova šansa za srpski reprezentativni fudbal. Počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a prvi meč Srbija će igrati ugostima protiv Škotske - 7. septembra 2012. godine.

To je dogovoreno na današnjem, šestočasovnom(!) sastanku u Briselu na kojem su učestvovali predstavnici šest nacionalnih saveza i koji su napravili raspored odigravanja utakmica u GRUPI A kvalifikacija za Mundijal.

U toj grupi su: Hrvatska, Srbija, Belgija, Škotska, Makedonija i Vels.

Mečevi sa Hrvatskom biće odigrani 2013. godine. Prva utakmica biće odigrana u petak, 22. marta u Hrvatskoj, a revanš je u Srbiji 6. septembra.

Evropa će u Brazilu 2014. godine imati 13 predstavnika. Direktan plasman na naredni Šampionat obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa.

Drugoplasirane reprezentacije biće svrstane na posebnu tabelu, a iz grupa koje imaju šest predstavnika (ukupno njih osam, poslednja ima pet učesnika) biće izbrisani rezultati ostvareni protiv poslednjeplasiranih ekipa.

Sa tako sastavljene tabele od devet selekcija, osam prvoplasiranih učestvovaće u baražu i četiri pobednika će ostvariti plasman na Svetsko prvenstvo, dok najslabije rangirana drugoplasirana reprezentacija neće ni učestvovati u mečevima odluke. Termini baraža su 15. i 19. novembar 2013. godine.


RASPORED UTAKMICA:

2012. godina

7. septembar:

Škotska - SRBIJA
Vels - Belgija
Hrvatska - Makedonija

11. septembar:

SRBIJA - Vels
Belgija - Hrvatska
Škotska - Makedonija

12. oktobar:

SRBIJA - Belgija
Makedonija - Hrvatska
Vels - Škotska

16. oktobar:

Makedonija - SRBIJA
Hrvatska - Vels
Belgija - Škotska

2013. godina

22. mart:

Hrvatska - SRBIJA
Makedonija - Belgija
Škotska - Vels

26. mart:

SRBIJA - Škotska
Vels - Hrvatska
Belgija - Makedonija

7. jun:

Belgija - SRBIJA
Hrvatska - Škotska

11. jun:
Nema utakmica

6. septembar:

SRBIJA - Hrvatska
Makedonija - Vels
Škotska - Belgija

10. septembar:

Vels - SRBIJA
Makedonija - Škotska

11. oktobar:

Hrvatska - Belgija
Vels - Makedonija

15. oktobar:

SRBIJA - Makedonija
Škotska - Hrvatska
Belgija - Vels.

 

Share
Povezane teme :

» U sredu raspored kvalifikacija za SP

Sastanak predstavnika timova iz A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014, na kojem bi trebalo da bude određen raspored utakmica, održaće se u sredu u Briselu, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).Pored domaćina Belgije, sastanaku u...

» Žreb kvalifikacija za Mondijal 2014: Srbija na Hrvatsku!

Naša reprezentacija dobila je protivnike na putu ka Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.Fudbalska reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, sa Hrvatskom, Belgijom, Škotskom,...

» Večeras žreb kvalifikacija za Mondijal 2014

U Rio de Žaneiru večeras od 20 časova (RTS 2) žreb kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu 2014. – Naša reprezentacija u drugom evropskom šeširu. – Za 31 mesto konkuriše 166 selekcijaOči fudbalskog sveta uprte su u Rio de...

» U subotu žreb kvalifikacija za Mondijal 2014

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu po jačini koje je odredila FIFA za žreb kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu.U subotu 30. julа sа početkom u 19 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu u Rio de Žаneiru će biti...

» SP 2014: Srbija u drugom "šeširu"

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu po jačini koje je odredila FIFA za žreb kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu.Srbija je u društvu Slovenije, Rusije, Francuske, Crne Gore, Švajcarske, Slovačke, Danske i Švedske sa kojima ne...

Add comment


Security code
Refresh